Toekomstgericht

In een nieuwbouw mag je vanaf 2022 al geen stookolieketel meer installeren. Vanaf 2026 zal het verboden zijn om nieuwbouwwoningen op aardgas aan te sluiten. De Vlaamse overheid maakt hiermee haar intenties waar om in te zetten op duurzame en milieuvriendelijke verwarmingstechnieken voor de woning.

Daarom stimuleert ze – ook door middel van subsidies – de installatie van een warmtepomp. Deze draait op elektriciteit en wordt een belangrijke verbruiker in het huishouden. Om deze optimaal te voeden, zorgt Lewiz ervoor dat de warmtepomp energie verbruikt wanneer deze het minst nodig is om andere functies in het huishouden van elektriciteit te voorzien. Zo blijf je onder je maximumpiek en bespaar je dubbel: door minder verbruik van aardgas (wat in de toekomst zwaarder belast wordt) en door je capaciteitspiek te minimaliseren.

Maar niet enkel de warmtepomp, ook de elektrische wagen wordt steeds meer het vervoermiddel van de toekomst. En zoals je weet: ook deze wordt door elektriciteit gevoed. Het is duidelijk dat elektriciteit dé voedingsbron van de toekomst wordt in onze energievoorziening en dat hierop besparen de grootste voordelen met zich meebrengt.

Interesse of vragen over Lewiz?

Wij staan klaar om u te helpen.