Wat doet Lewiz?

Lewiz geeft je overzicht in het verbruik van de energie die je opwekt dankzij je zonnepanelen. Zo zie je wanneer je energie opwekt en wat je verbruikt. Met dit inzicht kun je je verbruiksgedrag aanpassen om de kost van bijkomend energieverbruik te verlagen. Dat is belangrijk nu de teveel opgewekte elektriciteit niet meer teruggedraaid wordt op de teller. Je optimaliseert je investering in zonnepanelen en beperkt je piekverbruik van je elektriciteit.

Lewiz is een gecombineerde oplossing. Het bestaat uit een apparaat dat in je meterkast wordt geïnstalleerd en dat verbonden is aan een online software platform.
Lewiz kan gekoppeld worden aan de volgende apparaten: de omvormer van de zonnepaneleninstallatie, een thuisbatterij, de laadpaal voor de elektrische wagen, de warmtepomp, de verbruiksmeter van de netbeheerder (zowel analoog als digitaal), en eventuele andere grootverbruikers waar een extra energiemeter aan gekoppeld is. Zo behoud je perfect overzicht over die belangrijke verbruiksposten.

Je bepaalt ook zelf hoeveel energie je maximaal wenst te gebruiken en beperkt op die manier je piekverbruik. Dit kan ingesteld worden door de installateur, maar je kunt dit ook zelf beheren via een handige app waarmee je Lewiz aanstuurt. Je piekverbruik
minimaliseren is belangrijk om je capaciteitstarief te beperken: de belasting op je elektriciteitsverbruik die bepaalt wordt door je piekverbruik vanaf 1 juli 2022.

Lewiz is zeer interessant voor iedereen die één of meerdere van volgende voorzieningen in huis heeft: een zonnepaneleninstallatie, een laadpaal voor de elektrische wagen en/of een warmtepomp. In de zeer nabije toekomst worden verschillende van deze voorzieningen onontbeerlijk in het huishouden. Lewiz helpt je bij de installatie van deze toestellen om je budget onder controle te houden en je energieverbruik optimaal te beheren.

Interesse of vragen over Lewiz?

Wij staan klaar om u te helpen.