Wie is Lewiz?

Het energielandschap veranderd voortdurend. Steeds meer huishoudens hebben én zonnepanelen, én een warmtepomp, én een laadpaal én… in huis. Deze complexiteit resulteert in een hoge nood aan een betaalbare oplossing voor onafhankelijke en flexibele energiemonitoring. Uit deze inzichten ontstond jaren geleden de samenwerking tussen Xemex en Cast4all. Waar Xemex de hardware voorziet, verzorgd Cast4All de bijhorende software. Samen bieden de bedrijven voor zowel grote als kleine energieverbruikers de nodige tools aan om zonne-energie, EV-laders of lokale opslag veilig te monitoren. Dit resulteert in een onafhankelijk en betrouwbaar inzicht in het verbruik, productie, opslag en beheer van energie, waardoor klanten op een eenvoudige manier hun energiekosten kunnen drukken en hun ecologische voetafdruk kunnen beheren.

Xemex is een innovatief en toonaangevend technologiebedrijf dat zich toelegt op slim gebruik van energie en het bieden van grensverleggende communicatieoplossingen voor het monitoren en managen van energiestromen. Al meer dan 25 jaar levert Xemex haar opdrachtgevers oplossingen en producten voor het lezen en communiceren van meterdata. Xemex richt zich eerst en vooral op de ontwikkeling en de productie van mobiele en vaste netwerkcommunicatieoplossingen voor slimme meettoepassingen en -oplossingen, onafhankelijk van het metertype en protocollen.

Cast4all bouwt schaalbare end-to-end oplossingen voor het beheer van infrastructuur zoals zonnepanelenparken, datacenters en gebouwen. De basis van hun oplossingen is het Single Independent Monitoring Platform (SIMPL). Dit platform zorgt voor de naadloze integratie van de meters/sensoren (gas, water, elektriciteit, vochtigheid, …), de communicatienetwerken (2G, 4G, GPRS/…) en datamanagementsystemen.

Met Lewiz brengen deze partners nu samen een oplossing voor slim energiebeheer op maat van de consument op de markt.

Wenst u meer te weten over de energieoplossingen van Xemex of Cast4All?

Bezoek dan onze websites www.xemex.eu of www.cast4all.com, of vul onderstaand contactformulier in.